За нас
Членови
Пештери
Проекти
Туризам
Линкови
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

назад

    

Ден на езерото

Истражувачкото друштво Урсус Спелеос (ИДУС) од Скопје, како членка на Туристичкиот кластер ЕДЕН, ќе учествува на презентација на туристички потенцијали на Југо-западниот регион на Р.Македонија, со посебен осврт на алтернативниот спелеолошки туризам. ИДУС ќе се претстави на 22-06-2012 (петок) во Струга на машка плажа покрај хотелот Дрим и на 23-06-2012 (сабота) во Охрид околу центарот за култура Глигор Прличев. На 24-06-2012 (недела) ИДУС ќе учествува на трката околу Охридското езеро.

Во Недела (24-06-2012) ИДУС организира еднодневна спелеолошка тура во Македонски Брод со посета на пештерата Пешна и Горна Слатинска.

Дополнителните информации може да ги добиете на штандовите на ИДУС.

 

 
 
 
 
Ursus Speleos 2010 © Сите права задржани